Het kwaliteitsprofiel

VEKA profielsystemen voor kozijnen & deuren

Vind de VEKA partner bij u in de buurt

Welkom bij VEKA Nederland

Al meer dan 50 jaar produceren wij profielsystemen voor kozijnen, deuren, rolluiken en schuifdeuren van kunststof. Sinds de oprichting hebben wij ons ontwikkeld van een klein regionaal bedrijf tot wereldmarktleider in kunststof kozijnprofielsystemen voor kozijnen en deuren. Wereldwijd vertrouwen kwaliteitsbewuste kozijnfabrikanten, architecten en opdrachtgevers op het kwaliteitsprofiel van het merk VEKA.

VEKA - Fensterbau Frontale 2024

VEKA - Fensterbau Frontale 2024

VEKA ramen

Kozijnen

Kozijnen zijn echte alleskunners in de gevel: ze laten licht binnen in de leefruimtes, beschermen tegen weer en wind, zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en zijn bepalend voor de energiebalans van een gebouw. De basis van elk kozijn is het profiel. Wij bieden verschillende profielsystemen voor kunststof kozijnen. Ze zijn afgestemd op de meest uiteenlopende technische en designeisen. Elk van deze systemen biedt natuurlijk de beste VEKA kwaliteit. Onze systemen staan dan ook borg voor kozijnen die langdurig betrouwbaar functioneren en daarmee voor tientallen jaren wooncomfort.

meer leren

Infocentrum

Geniet van het gastvrije Gent
Geniet van het gastvrije Gent

Komt u naar Gent voor Polyclose? Laat u verrassen door de innovaties van deze trendsettende vakbeurs én ontdek het verleden van Vlaanderen. Maak kennis met monumentale kerken, karakteristieke hofjes en het middeleeuwse Gravensteen. Ontdek de geschiedenis van Gent vanaf het water tijdens een boottocht op de Leie. En geniet vooral ook van wat het gastronomische Gent op de kaart heeft staan.

Ontdek meer
Primeur: unieke look-and-feel voor kunststof kozijnen
Primeur: unieke look-and-feel voor kunststof kozijnen

Heeft u alle kleurvariaties in kunststof kozijnen onderhand wel gezien, denkt u? Dan moet u beslist naar Polyclose 2024 in Gent komen! U zult er verrast worden door een spectaculaire kleurinnovatie die kunststof kozijnen een extra dimensie geeft.

Ontdek meer
Het team van VEKA Nederland kijkt uit naar Polyclose
Het team van VEKA Nederland kijkt uit naar Polyclose

Het marktaandeel van kunststof kozijnen in Nederland blijft groeien. VEKA, wereldmarktleider in kunststof kozijnprofielen voor ramen en deuren, levert daaraan een belangrijke bijdrage. Speciaal voor de Nederlandse markt heeft VEKA een team dat commerciële en technische support biedt bij de VEKA profielsystemen. Het bestaat uit technisch adviseur Jeroen Holtkamp en Area Sales Manager Han Temmink. Tijdens Polyclose 2024 in Gent praten zij u bij over de nieuwste ontwikkelingen bij VEKA.

Ontdek meer
7 miljoen woningen verduurzamen: waar halen we de kozijnen vandaan?
7 miljoen woningen verduurzamen: waar halen we de kozijnen vandaan?

Energieneutraal in 2050: het is nogal een klus. Naar schatting zullen hiervoor minstens 7 miljoen Nederlandse woningen gerenoveerd moeten worden. Kunststof kozijnen kunnen hierbij een grote rol spelen, zegt Albert Zegelaar, directeur van de Vereniging Kunststof Gevelementenindustrie (VKG Keurmerk). “Daarvoor hebben we wel stimuleringsprogramma’s nodig die verduurzaming aantrekkelijker maken. Daarnaast is het zaak dat vervanging van kozijnen top of mind wordt bij woningbezitters.”

Ontdek meer
Nieuw: MAKO Hefschuifdeuren in Leeuwarden
Nieuw: MAKO Hefschuifdeuren in Leeuwarden

Vanuit het dorpje waar hij met zijn vrouw en twee kinderen woont, rijdt Marten van der Kooij (40) in pakweg zes minuten naar zijn fabrieksruimte in Leeuwarden. “Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk.” Het is meer dan werk voor hem: eigenlijk heeft hij zijn hobby – werken met kunststof – weer opgepakt. Hij legt uit hoe dat zit en wat zijn plannen zijn met MAKO hefschuifdeuren.

Ontdek meer