Infocentrum

Venster kennis in compacte vorm

Wat is eigenlijk een raamprofiel? Wat maakt een raam van hoge kwaliteit? En waar moet je op letten als je een raam koopt? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in ons Infocentrum. Hier vindt u alle belangrijke onderwerpen betreffende het moderne raam als echte allrounder op een compacte en gemakkelijk te begrijpen manier uitgelegd.

Duurzaamheid
Vensters voor duurzaam bouwen en modernisering

Duurzaamheid betekent een duurzame manier van leven en economie. Kunststof kozijnen kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Dat is te danken aan:

  • het grondstofbesparende productieproces waarin ze worden gemaakt;
  • de energiebesparing die ze opleveren tijdens decennialang gebruik;
  • de uitstekende recyclebaarheid van PVC-U.
Ontdek meer
Verzorging en onderhoud
Verzorging en onderhoud

Kozijnen staan bloot aan tal van omgevingsinvloeden. Toch vereisen kunststof kozijnen weinig aandacht. Regelmatige reiniging en onderhoud met het juiste product uit het VEKAPRO-gamma is voldoende: meer is niet nodig om ervoor te zorgen dat ze hun mooie uiterlijk behouden en decennialang onberispelijk blijven functioneren.

Ontdek meer
VEKA kwaliteit
Alles hangt af van de kwaliteit

Iedereen die bouwt of renoveert, wil kozijnen die energie-efficiënt en duurzaam zijn. De kwaliteit van het kozijnprofiel is hierbij van doorslaggevend belang. VEKA produceert daarom alleen kozijnprofielen van de hoogste kwaliteit, namelijk klasse A. VEKA garandeert deze kwaliteit door middel van bijzonder strenge controles.

Ontdek meer
VEKA kwaliteit
Kwaliteit voor prestaties en duurzaamheid

De kwaliteit van het kozijnprofiel bepaalt veel meer dan alleen de prestaties van het afgewerkte gevelelement. Hoogwaardige profielsystemen bieden namelijk ook ruime ontwerpmogelijkheden en staan tevens borg voor een veilige verwerking. VEKA produceert daarom uitsluitend klasse A-kwaliteitsprofielen en garandeert deze bijzondere kwaliteit door middel van een streng controlesysteem.

Ontdek meer
Het kozijnprofiel
Het kozijnprofiel

Het kozijn wordt gemaakt van het kozijnprofiel. Het profiel heeft letterlijk én figuurlijk een ondersteunende rol: het is bepalend voor de prestaties van het hele raam.

Ontdek meer
Esthetiek door raamontwerp
Esthetiek door kozijnontwerp

Kozijnen bepalen als bijna geen ander onderdeel de algemene esthetiek en sfeer van een gebouw. Hier kunnen architecten putten uit het volledige assortiment, want bijna alles is mogelijk als het gaat om kozijnontwerp. Dit geldt vooral voor kunststof kozijnen.

Ontdek meer
Smart Home
Modern wonen en werken in het slimme huis

Het concept van de Smart Home maakt meer energie-efficiëntie, veiligheid en comfort mogelijk. Kozijnen leveren hier een doorslaggevende bijdrage. De uitgekiende profielsystemen en perfect op elkaar afgestemde smart home-componenten van VEKA kunnen eenvoudig in uw eigen huis worden geïmplementeerd.

Ontdek meer
Raamontwerp
Individueel ontwerp met ramen

Ramen zijn een belangrijk ontwerpelement waarmee het algemene uiterlijk van een gebouw kan worden vormgegeven. Op het gebied van raamdesign zijn er geen grenzen aan individuele wensen: gekleurde accenten, hoogwaardige decoratieve folies of chique metaal - alles is mogelijk.

Ontdek meer
PVC-korrels
PVC maakt kozijnontwerp tastbaar

Als modern materiaal is PVC de ideale basis voor de realisatie van verfijnde kozijnontwerpen. Profielen geëxtrudeerd uit het uiterst stabiele polymeer overtuigen door hun prestaties, maar ook door hun duurzaamheid: een beproefd recyclingsysteem sluit de materiaalkringloop.

Ontdek meer