Waterwoningen

Waterwoningen

Projectleider Peter Hansler over waterwoningen in project de Veerse Wende:

“Compleet verzorgd: met infrastructuur én inrichting”

Aan het Veerse Meer, dicht bij het Fletcher Hotel Arnemuiden, werden in april 2020 18 recreatiewoningen opgeleverd. Ze werden ontwikkeld en gerealiseerd door Aannemersbedrijf Van der Poel b.v. in Terneuzen. Projectleider Peter Hansler vertelt wat daarbij allemaal kwam kijken.

“Van der Poel heeft een eigen afdeling projectontwikkeling. Die was al vanaf 2011 betrokken bij het project Veerse Wende.” Wat hield dat in? “De afdeling projectontwikkeling bepaalde de invulling van het plangebied en zorgde, in samenspraak met de verschillende overheidsinstanties, voor de benodigde vergunningen. De afdeling stuurde vervolgens de architect en constructeur aan voor het uitwerken van het ontwerp. Daarnaast werd het verkooptraject met notaris, makelaar en verhuurorganisatie opgezet. Bij de oplevering waren alle 18 woningen verkocht.”

Bouwen op een unieke locatie

In mei 2018 startte de realisatie van het project. Daarbij werd zorgvuldig rekening gehouden met de omgeving. “Het Veerse Meer is populair bij toeristen en waterrecreanten. Bij het meer ligt een groot recreatiegebied. Op zonnige dagen is het daar hartstikke druk. Aan dat gebied ligt ook het Fletcher Hotel; wij bouwden heel dicht bij het hotel. Zowel het recreatiegebied als het hotel moest uiteraard goed bereikbaar blijven.” Daarvoor zijn maatregelen getroffen. “Als er niet gewerkt werd, hielden we het bouwterrein altijd goed afgesloten. Daarnaast hebben we gezorgd voor bebording en bewegwijzering. Dat heeft goed gewerkt; ik heb geen klachten gehoord.”

Eigen waterterras annex aanlegsteiger

Wie de plattegrond bekijkt, ziet 10 woningen aan de ene kant en 8 woningen aan de andere kant. Daartussen ligt water. “Bij de start van het project lag daar nog grond, die we hebben gebruikt om de logistiek naar beide kanten te regelen. Toen de woningen er stonden, is dit stuk ontgraven.” Alle woningen hebben een eigen aanlegsteiger. Met een bootje kan je over het water alle kanten op. De aanlegsteiger kan ook uitstekend dienst doen als terras. De zespersoonswoningen zijn verkocht aan particulieren, die ze zelf gebruiken en/of verhuren via LARGO Resorts, dat onderdeel is van Roompot.

Hoogwaardige afwerking

De gevelaanzichten van de 18 woningen zijn nagenoeg hetzelfde. Hierin zijn kunststof kozijnen met het VEKA profiel SOFTLINE 82 AD opgenomen. Dit stijlvolle profiel past bij de luxe uitstraling van de woningen en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm: klasse A conform EN 12608. “Voor kunststof kozijnen is gekozen omdat die nagenoeg geen onderhoud vragen. De raamkozijnen zijn voorzien van HR++-glas. De kozijnen zijn gemaakt en gemonteerd door Goemaat in Goedereede. Met dit bedrijf werken we wel vaker samen.”

De verschillen tussen de woningen zitten vooral aan de binnenkant. “Elke koper heeft eigen keuzes kunnen maken, bijvoorbeeld voor wat betreft sanitair, badkamerindeling en betegeling, vloeren – van pvc tot tegels – en de afwerking van de wanden.” Ook met betrekking tot de aankleding konden de kopers hun voorkeuren kenbaar maken. “Behangen, lampen ophangen en meubilair monteren en plaatsen: ook daar zorgden we voor.”

Projectinformatie

Waterwoningen ‘De Veerse Wende’

Impressies

Waterwoningen ‘De Veerse Wende’
Waterwoningen ‘De Veerse Wende’
Waterwoningen ‘De Veerse Wende’
Waterwoningen ‘De Veerse Wende’
Waterwoningen ‘De Veerse Wende’