Feiten en cijfers

Bedrijfsprofiel

Als wereldmarktleider in kunststof profielsystemen voor ramen en deuren is VEKA op alle continenten vertegenwoordigd. Dit succes illustreert hoe een goed idee zich over de hele wereld kan verspreiden. In 1969 was VEKA nog een regionaal ambachtelijk bedrijf met slechts een handvol werknemers. Onder leiding van Heinrich Laumann begon het bedrijf echter al snel met de productie van kunststof profielen voor raamkozijnen - een type constructie dat toen nog ongebruikelijk was.

De voordelen van dit onderhoudsvriendelijke en energiebesparende product overtuigden de opdrachtgevers. VEKA groeide met de vraag mee en richtte al in 1983 haar eerste dochterondernemingen in Spanje en de VS op. Dankzij een voorzichtige groeistrategie is VEKA nu met dochterondernemingen aanwezig op alle belangrijke markten. Wereldwijd zetten meer dan 6.700 medewerkers zich dagelijks in voor het succes van de VEKA kwaliteit. VEKA is echter nog steeds een familiebedrijf in de beste zin van het woord: het bedrijf is volledig eigendom van de families Laumann en Hartleif.

Deze sterke mondiale verankering gaat gepaard met een duidelijk verantwoordelijkheidsgevoel, niet alleen tegenover medewerkers en zakenpartners, maar ook tegenover de natuurlijke hulpbronnen. Zo bewees recyclingpionier VEKA al in 1993 hoe goed PVC-U uit oude kunststof kozijnen kan worden teruggewonnen en direct weer voor de productie van nieuwe kozijnen kan worden gebruikt. Bovendien zet het bedrijf zich op vele manieren in voor het behoud van energie en hulpbronnen.

VEKA ’s streven om haar omvangrijke knowhow binnen het bedrijf te houden, past ook volledig in de op duurzaamheid gerichte bedrijfsstrategie. Het is immers deze knowhow die ervoor heeft gezorgd dat VEKA zich vanaf het begin in de markt onderscheidt door het uitstekende kwaliteitsniveau van haar producten. Deze onderscheidende kwaliteit is en blijft een cruciale succesfactor voor VEKA. Niet voor niets is het opleidingsniveau van de VEKA medewerkers uitzonderlijk hoog.

Bedrijfsprofiel

VEKA Raad van Bestuur

Vijf sterke persoonlijkheden

Als wereldmarktleider staat VEKA voor nuchtere waarden die passen bij een familiebedrijf. De Raad van Bestuur van VEKA stelt zich voor: vijf sterke persoonlijkheden in één oogopslag.

meer leren

Geschiedenis van het bedrijf

In het begin was er een visionair idee

De VEKA Groep is ontstaan in Sendenhorst, Westfalen, waar ons hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. Hier legde Heinrich Laumann met zijn visionaire idee en vooruitziende blik de basis voor een ongeëvenaard ondernemerssucces.

meer leren

Luchtfoto VEKA Sendenhorst