Digitaal planningsinstrument

WinDoPlan

Kozijnen en deuren comfortabel plannen tot in het kleinste detail: dat is WinDoPlan. Deze krachtige planningstool bespaart kozijnfabrikanten en architecten veel tijd. Alle stappen, van de selectie van het profielsysteem tot het downloaden van de volledige documentatie, kunt u namelijk online doorlopen. Eigen software installeren is niet nodig, want WinDoPlan gebruikt u gewoon via de webbrowser - op elk moment, op elke plaats en met elk device.

WinDoPlan

De basisversie van WinDoPlan bevat alle belangrijke functies, waaronder een profielconfigurator met alle koppelingen en secundaire profielen, de U-waarde berekening, statische voordimensionering, de berekening van windbelasting en een BIM interface. De reeks functies kunt u bovendien uitbreiden met speciale modules. Een heel belangrijk voordeel van WinDoPlan is dat VEKA de database van de tool steeds up-to-date houdt. Daardoor is uw kozijnplanning altijd gebaseerd op de meest recente systeemgegevens, normen en verwerkingsrichtlijnen.

What is WinDoPlan?

BIM-planning met WinDoPlan

Building Information Modelling, kortweg BIM, is in Nederland helemaal ingeburgerd: veel aannemers en kozijnfabrikanten maken er gebruik van. Met BIM worden bouwprojecten twee keer gebouwd: digitaal op de pc en in werkelijkheid op de bouwplaats. Al tijdens de digitale planningsfase werken alle betrokken partijen aan één en hetzelfde model. Dit model bevat dus alle relevante informatie, waardoor bijvoorbeeld botsingscontroles in een vroeg stadium kunnen worden uitgevoerd. BIM kan zo worden gebruikt om de planning, de uitvoering en het beheer van gebouwen te optimaliseren.

Met WinDoPlan en de bijbehorende plug-in kunt u automatisch BIM kozijnen & deuren genereren voor Revit® & IFC. Met behulp van BIM-gegevens kunt u een bouwproject holistisch in 3D plannen. Zelfs als er structurele wijzigingen worden aangebracht, worden de bijgewerkte gegevens onmiddellijk ingevoerd in de BIM-modellen en zijn ze beschikbaar voor alle betrokken partijen.

BIM-geschikte planning met WinDoPlan

Aanvullende modules

De planningsoplossing WinDoPlan bestaat niet alleen uit de planningssoftware voor kozijn- en deurconfiguratie en de BIM plug-in. U kunt ook kiezen uit verschillende aanvullende modules. De modules kunnen modulair en geïntegreerd worden gebruikt, zodat u de aanvullingen kunt kiezen die het best bij uw behoeften en eisen passen.

Bevestigingsmodule
Bevestigingsmodule

Planner bevestigen

  • Statische voordimensionering van de bevestigingspunten
  • Output van de krachten per bevestigingspunt
  • Technisch sjabloon voor leveranciers van bevestigingsmaterialen
  • Interfaces naar configuratoren van leveranciers voor concrete productselectie
  • Correcte vormgeving van de lastoverdracht in de bouwconstructie volgens DIN 18008
  • Het voltooide ontworpen kozijn wordt statisch geanalyseerd op basis van de inbouwplaats, de inbouwsituatie en de positie in het gebouw

WinDoPlan FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden over WinDoPlan