Renovatie flat
SOFTLINE 82 NL

Renovatie flat

De stijl van toen, het comfort van nu

Geslaagde renovatie De Tichel in Heerlen

Goede ervaringen in het verleden en veel bouwkundige kennis: dat waren de pijlers onder de keuze die Nijkamp Vastgoedbeheer maakte voor VEKA. Samen met vertegenwoordigers van de vve. Het resultaat mag er zijn. Met dank aan de firma Munsterman uit Echt.

Zo’n 5 jaar geleden werd door Nijkamp Vastgoedbeheer geopperd om de 133 appartementen en de algemene ruimtes van De Tichel in Heerlen te verduurzamen. Dat werd hoog tijd. John Nijkamp: “In de 30 jaar oude aluminium kozijnen met thermopane stond al water!” Na dit voorstel startte een omvangrijke procedure. “Subsidies en leningen moesten worden geregeld en 2/3 van de eigenaren moest ermee akkoord gaan. Dat gebeurde en vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een firma voor de ondersteuning en de realisatie. Dat werd Munsterman uit Echt.”

Stil en stijlvol

Bij de renovatie moesten ook delen van de dakbedekking en het schilderwerk worden aangepakt. De kozijnen werden volledig vernieuwd. Niet alleen voor de warmte-isolatie en de esthetiek, maar ook om alvast te voldoen aan de geluidsnormen van de gemeente en de provincie. De Tichel ligt namelijk nabij de A76. Om die reden werden in overleg met Munsterman ook suskasten met ventilatieschuiven geplaatst.

Samen met drie bewoners van het complex koos John voor de SOFTLINE 82 profielen van VEKA. “Ik ben zelf bouwkundige en heb voorheen twintig jaar voor onder meer het vastgoed van ASML en ING gewerkt. Ook daar kwam VEKA goed tot zijn recht.” Met de profielen van VEKA kon de originele uitstraling van het gebouw worden behouden. “Samen met Leo Munsterman hebben we op locatie gekeken hoe we dat voor elkaar konden krijgen. De gemeente heeft bovendien een architect gestuurd. Op basis van stukken uit het archief concludeerde deze dat we op de goede weg waren. De borstwering van de kozijnen was vroeger ook wit en nu hebben we dat in diezelfde stijl teruggebracht.”

Goede afstemming en effciency

“De kozijnen van de woonkamers, slaapkamers en de balkonpui zijn allemaal vervangen. Munsterman heeft de werkzaamheden goed uitgevoerd. De afstemming met voegers, schilders en dakdekkers was perfect. Dat laatste was belangrijk doordat we met stapelkozijnen werkten, die tot het dakvlak reikten. Samen met Pascal Kaczmarek van Munsterman – die superwerk heeft geleverd – ben ik wekelijks op de locatie geweest. En één keer in de twee weken hadden we een bouwvergadering.”

Er werd ook efficiënt gewerkt. “Het gebouw heeft tien zijden en is zeven verdiepingen hoog. Meteen na het werk aan één zijde hebben we de oplevering van die zijde gedaan, zodat de steiger telkens direct kon worden afgebroken.”

Van 15 naar 40 vve’s

John is in 2015 voor zichzelf begonnen met vve-beheer. “In 2016 had ik 15 vve’s onder mijn hoede en nu heb ik 4 mensen in dienst met wie ik 40 vve’s in Limburg beheer.” Acquisitie had John niet nodig. “Ik heb het bedrijf vooral kunnen uitbreiden met mond-tot-mondreclame.

Groot worden was overigens aanvankelijk geen ambitie, maar het is gewoon zo gegroeid. Ik heb nu een mooi team om mij heen met mensen die mij goed ondersteunen en waar mogelijk veel werk uit handen nemen. Zonder dit hechte team had ik dit niet bereikt.”

Projectinformatie

RENOVATIE FLAT

Impressies

De stijl van toen, het comfort van nu
De stijl van toen, het comfort van nu
De stijl van toen, het comfort van nu
De stijl van toen, het comfort van nu