Klassieke villa in Ouddorp
SOFTLINE 82 NL

Klassieke villa in Ouddorp

Martijn Goemaat: “SOFTLINE 82 NL RETRO past perfect in klassieke stijl”

Villa in Ouddorp: kunststof kozijnen in het luxe segment

De klant had een sterke voorkeur voor kunststof kozijnen, maar stelde hoge eisen aan de esthetische kwaliteit ervan. Martijn Goemaat van Goemaat Glas kon hem pas overtuigen toen de nieuwe profielserie SOFTLINE 82 NL beschikbaar kwam. Het resultaat: een fraaie, vrijstaande villa met schakelgarage in Ouddorp, vormgegeven in klassieke, landelijke stijl.

Martijn Goemaat: “De klant had goede ervaringen opgedaan met de kunststof kozijnen in zijn vakantiehuis aan de Spaanse kust. De sterkte, de stabiliteit en de kleurvastheid van de kozijnen waren hem opgevallen. Ze zijn waterdicht en blijven mooi, ondanks de invloed van zon en zout. Dat zijn kwaliteiten die ook aan de Nederlandse kust van pas komen.”

Kunststof kozijnen in het luxe segment

Samen met architect Z-Wonen uit Middelharnis koos de klant voor een opvallende, stijlvolle uitstraling. “We creëerden het vroegere aanzicht van schuiframen met onder- en bovenraam, wat we combineerden met de functionaliteit van het moderne draaikiepraam. Op en tussen het glas zijn roeden geplaatst, wat voor schaduwwerking zorgt en het klassieke karakter van het aanzicht versterkt. Daarnaast hebben we met kunststof kozijnen enkele deuren en stolpdeuren in een nieuwe draaiende uitvoering gemaakt.” Het project bewijst volgens Goemaat dat kunststof kozijnen helemaal thuishoren in het luxe segment. “Kunststof profielen hebben zich steeds verder ontwikkeld qua esthetiek, vorm, kwaliteit en toepassingsmogelijkheden. Met SOFTLINE 82 NL RETRO benader je echt de vorm van het traditionele houten kozijn. Daarnaast kan je er veel meer glas in kwijt. In dit project is zonwerend HR++-glas gebruikt. De zwarte afstandhouders combineren mooi met de draaiende delen in monumentaal groen. En we hebben zelfs ambachtelijk glas-in-lood geplaatst.”

Markt is blij met SOFTLINE 82 NL

De klant is tevreden: zijn woonhuis is geworden wat hij ervan had gehoopt.” Goemaat heeft meer goede ervaringen opgedaan met SOFTLINE 82 NL. “We hebben het al toegepast in woningen, appartementen en bedrijfspanden. Voor dit najaar staan diverse projecten met SOFTLINE 82 NL gepland. Opdrachtgevers zijn erg gecharmeerd van het profiel.” Aannemers, ontwikkelaars en woningcorporaties vormen samen zo’n driekwart van het klantenbestand van Goemaat. Het overige kwart bestaat uit particulieren. Goemaat bestaat bijna 30 jaar. Oprichter Jan Goemaat is nog steeds actief in het bedrijf, zoon Martijn kwam er in 2005 bij. Het bedrijf begon in Goedereede, maar heeft nu ook vestigingen in Roosendaal en Goes. “We zitten veel in het zuidwesten van Nederland. Projectmatig werken we door de hele Benelux.”

Eigen productie van glas en kozijnen

Vanaf de start heeft het bedrijf glas en kozijnen verkocht, geleverd en geplaatst. Inmiddels worden glas, aluminium kozijnen en kunststof kozijnen in eigen huis gemaakt. “Er zijn inderdaad niet veel bedrijven die dit doen. Wij kunnen hierdoor meerwaarde bieden op verschillende gebieden. Doordat we weten wat we produceren kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen en kunnen we ook snel leveren. Een ander voordeel is dat we de klant ontzorgen. Als het over de gevel gaat, kunnen we altijd een oplossing bieden.” Het ondernemerschap van Goemaat Glas vindt in brede kring erkenning: het bedrijf won de ondernemersprijs Goeree-Overflakkee 2016 en werd door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de gevels- en kozijnenbranche.

Projectinformatie

Klassieke villa in Ouddorp

Impressies

Klassieke villa in Ouddorp
Klassieke villa in Ouddorp
Klassieke villa in Ouddorp
Klassieke villa in Ouddorp
Klassieke villa in Ouddorp