Klassiek herenhuis

Klassiek herenhuis

Aannemer Arjan de Boer: “Uitstraling past bij unieke locatie.”

Verdiept profielsysteem combineert fraai met Engelse stijl

Het Twentse veendorp Westerhaar-Vriezenveensewijk – het dorp met de langste plaatsnaam van Nederland – ligt in een prachtige regio. Dichtbij ligt bijvoorbeeld het laatste hoogveengebied van Nederland, de Engbertsdijkvenen. “In deze omgeving komt een huis in Engelse stijl mooi tot z’n recht”, aldus Arjan de Boer van Aannemersbedrijf J. de Boer en Zn.

Zo’n huis bouwde De Boer voor Bertran Evers, een goede relatie met wie hij al jaren samenwerkt. Evers, ondernemer en eigenaar van Kunststof Kozijnen Vroomshoop, ging aan de rand van het dorp bouwen. “Hij wilde een woning met veel inhoud en zo weinig mogelijk verloren ruimte. Woningen in Engelse stijl zijn daarvoor heel geschikt. De voorbeelden die ik liet zien, stonden hem wel aan.”

Stijl met vrijheid

“Een goede tien jaar geleden was de populariteit van de Engelse stijl op een hoogtepunt”, aldus De Boer. “Dat is inmiddels een stuk minder, maar de stijl is nog steeds geliefd.” Wat zijn typische kenmerken van de Engelse stijl? “Het gebruik van gele, bruine of roodbonte stenen.

Een stolpkap met op de lange kant een schoorsteen, grote overstekken en een sierlijst onder de dakrand. En het gebruik van schuine ramen.” Ruimte is ook kenmerkend. “Een plattegrond van 8,5 à 9 meter bij 12 tot 13 meter is gebruikelijk. In het midden bevindt zich de trapopgang. De ruimtes links en rechts daarvan zijn vrij in te delen met bijvoorbeeld keuken, living en bijkeuken. In dit geval is onder meer gekozen voor een woonkamer met een daarop aansluitend kantoor van 3 bij 4 meter.

Voorkeur voor hoge variant

De Engelse stijl kent twee varianten. “De laagbouwvariant heeft een goothoogte van 3 meter, terwijl de hoogbouwvariant een goothoogte van 5,5 meter heeft. Evers koos voor hoogbouw, omdat hij op de eerste verdieping slaapkamers met rechte wanden wilde hebben. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, de badkamer en een royale overloop met een vaste trap naar de zolder, waar nog twee slaapkamers zijn.”

Verdiept profiel met nieuwe hoekverbindingen

Het huis heeft fraaie schuine ramen met rechte hoekverbindingen. Hierin zijn kunststof kozijnen met het verdiepte profiel SOFTLINE 82 NL Retro met het nieuwe en unieke hoekverbindingssysteem van VEKA toegepast. De ramen zijn voorzien van triple beglazing. De woning is uitstekend geïsoleerd en voldoet in alle opzichten aan de eisen van deze tijd. De woning, waar een vrijstaande garage bij hoort, staat ook nog eens op een perfecte plek. “Om het huis is een grote tuin vanwaar je vrij uitkijkt over de landerijen.”

Familiebedrijf sinds 1945

Arjan de Boer is van de derde generatie die leidinggeeft aan het in 1945 opgerichte familiebedrijf J. De Boer & Zn. “Met acht vaste medewerkers werken we vooral voor particulieren: nieuwbouw en renovatie. Maar we hebben bijvoorbeeld ook alle scholen in de gemeente Twenterand gerenoveerd.” Een solide familiebedrijf met aandacht voor de klant, dat wil De Boer zijn én blijven. “Met deze omvang kom je als bedrijf niet in de seriematige woningbouw terecht.” Dat wil De Boer ook niet. “Elke klant en elk project is uniek. Mensen verwachten van ons betrokkenheid, een stukje aandacht. Ze snappen ook vaak niet alles wat er op de tekening staat. Ik neem de tijd om dat uit te leggen. Dat vinden ze fijn en ik vind het leuk om te doen. In deze tijd is het een koud kunstje om als bedrijf binnen een paar jaar groot te worden. Wij willen persoonlijke aandacht aan elke klant kunnen geven en daarom doen we ons best om klein te blijven!”

Projectinformatie

Klassiek herenhuis

Impressies

Klassiek herenhuis
Klassiek herenhuis
Klassiek herenhuis
Klassiek herenhuis
Klassiek herenhuis