Feest in het teken van innovatieve toekomstvisie

VEKA viert 50-jarig jubileum

Feest in het teken van innovatieve toekomstvisie

In 50 jaar van bedrijf naar wereldmarktleider: dat is een feest waard. VEKA AG vierde het met de mensen die nauw betrokken zijn bij deze successtory: relaties, partners en natuurlijk de eigen medewerkers. Een happening die de gasten nieuwsgierig maakte naar de komende 50 jaar …

Voor de feestelijkheden waren drie dagen gereserveerd. Op de eerste twee dagen kwamen relaties en leveranciers uit heel Europa naar het hoofdkantoor in Sendenhorst (Duitsland). De derde en laatste dag was gereserveerd voor het grote feest met VEKA-medewerkers.

Waar staat VEKA nu?

Het jubileum was een mooie gelegenheid om de banden met relaties en partners te verstevigen en aan hen te laten zie waar VEKA nu staat. Een rondleiding gaf de gasten een goed beeld van het efficiënte productieproces waarin de kunststof profielen van A-kwaliteit worden gemaakt. Met name de wijze waarop energiebesparing en duurzaamheid (hergebruik van 100% recyclebare kunststof) gewaarborgd zijn, maakte indruk op de gasten.

Innovatieve ideeën en plannen

Het jubileum was ook dé gelegenheid om vooruit te blikken. Met dat doel was een expositie ingericht in het nieuw gebouwde Welcome-center, dat speciaal is bedoeld voor ontmoeting en uitwisseling van ideeën met relaties en partners. De expositie bood een overzicht van ontwikkelingen waarmee VEKA zijn reputatie als innovatiemotor in de branche bevestigt.

Bezoekers uit alle delen van Europa toonden zich enthousiast over de getoonde modellen van grensverleggende materiaalcombinaties, zoals een hybride systeem van kunststof en aluminium, en kozijn- en beslagconcepten met nieuwe systemen voor open en sluiten.

In gesprek met partners

Al vijftig jaar een fijne neus hebben voor technische ontwikkelingen en innovaties is niet genoeg. Belangrijk is ook dat VEKA steeds dicht bij de markt staat en de vinger aan de pols houdt. Niet voor niets werd het avondprogramma onder meer gebruikt om met de gasten in dialoog te gaan over de innovaties waaraan wordt gewerkt. Zowel de eerder genoemde ontwikkelingen, als de mogelijke nieuwe kleuren, dessins en prints van VEKA SPECTRAL, integratie van elektronica en digitalisering van kozijnsystemen waren daarbij belangrijke gespreksthema’s.

Terugblik

Uiteraard werd ook teruggeblikt op de voorbije periode. Zo werden alle gasten getrakteerd op een wervelende show waarin de highlights van een halve eeuw geschiedenis de revue passeerden. De show vol opzienbarende acrobatiek en technische hoogstandjes illustreerde tegelijkertijd het vertrouwen en de dynamiek waarmee VEKA de uitdagingen van morgen aangaat. De perfecte afsluiter van een geslaagd feest!