“Dit werk past bij mijn passie.”

Technisch adviseur Jeroen Holtkamp

“Dit werk past bij mijn passie.”

Sinds 1 maart van dit jaar is VEKA een technisch talent rijker: Jeroen Holtkamp (49) is nu de vraagbaak en de helpende hand bij technische vragen en problemen. We spreken hem over zijn nieuwe baan en over zijn passie voor kunststof en techniek. “Ik wil heel graag helpen en vind het fijn als alles draait dankzij mijn hulp.”

Wie vragen heeft op het technische vlak, kan contact opnemen met Jeroen. “Zo ben ik nu druk bezig om ons nieuwe schuifpuisysteem te implementeren bij de klanten. Ik geef uitleg en ondersteun hen bij het samenstellen van dit systeem. Dat begint inmiddels goed te lopen.”

“Een mooie weg …”

Aanvankelijk draaide het in Jeroens carrière vooral om hout. Zo heeft hij alle opleidingen gevolgd op het gebied van houtbewerking voor de bouw en de meubelmakerij. In zijn eerste baan in de kozijnenwereld was hij productieleider in de productie van houten kozijnen. Vervolgens was hij daar betrokken bij de productie van kunststof kozijnen en elementen.

Na een tijdje bij een kozijnenfabrikant in Enschede de werkvoorbereiding en de planning te hebben gedaan, maakte Jeroen de overstap naar VEKA. “Ik ben hiermee een mooie weg ingeslagen. Dit werk past bij wie ik ben en bij mijn passie. Hier kan ik een hoop techniekervaring delen met serieuze klanten.”

Privé: van labradoodle tot doorwerken

Voor Jeroen kan een werkdag ook na vijf uur ’s middags gewoon doorgaan. “Ik kan het – op een positieve manier – niet loslaten. Zelfs tijdens het sporten denk ik na over hoe dingen nog beter kunnen en wat we samen nog kunnen ontwikkelen. Die betrokkenheid heb ik altijd al gehad en ik voel me daar prettig bij.”

Gelukkig heeft hij ook genoeg tijd voor andere zaken. “Ik sport veel. Zo ga ik ongeveer vier keer per week naar fitness. En ik ga graag lekker uit eten.” Daarnaast besteedt Jeroen de nodige tijd aan zijn hond. “Ik heb een labradoodle. Vroeger nam ik de hond nog mee naar mijn werk. Mijn collega’s waren daar altijd erg enthousiast over. Het is dan ook een rustig en gezellig beest.”

De tandem voor tevreden klanten

Eén à twee dagen per week werkt Jeroen thuis in Hengelo. De andere dagen is ie op pad. “Als mijn hulp gewenst is, kom ik naar de klant toe. Hengelo ligt zó gunstig, dat ik snel op locatie kan zijn.” Samen met zijn VEKA-collega Han Temmink vormt Jeroen een tandem. “Mijn rol daarbij is onder meer het beantwoorden van technische vragen bij de klant. We willen de VEKA-klanten graag tevreden houden en daarnaast nieuwe klanten werven. In Europa zijn we al de grootste, maar we willen VEKA nog sterker op de kaart zetten.”

De contactgegevens van Jeroen zijn te vinden op de website van VEKA.