Nieuw: DTS VARIPRO PLUS

Nieuw: DTS VARIPRO PLUS

Dorpel met cradle-to-cradle certificaat en CE-keurmerk

Bij een duurzaam profiel van kunststof hoort natuurlijk een duurzaam dorpelsysteem. Tijdens Polyclose werd zo’n dorpelsysteem geïntroduceerd: 100% recyclebaar en cradle-to-cradle gecertificeerd. Bovendien heeft het nieuwe systeem een CE-certificaat voor wind- en waterdichtheid.

De technisch-commercieel adviseur van de dorpelproducent heeft aan Polyclose een goed gevulde afsprakenagenda overgehouden. Veel kozijnfabrikanten willen namelijk meer weten over de ins en outs van het nieuwe systeem.

Nieuw: DTS VARIPRO PLUS

Het nieuwe dorpelsysteem heet DTS VARIPRO PLUS. Het is ontwikkeld door INNODEEN, waar Roald Haneveld als technisch-commercieel adviseur werkzaam is. Hij geeft graag tekst en uitleg. “VARIPRO PLUS is speciaal ontwikkeld voor het SOFTLINE 82 NL profielsysteem van VEKA. We leveren het op maat aan VEKA verwerkers.” Hoe werkt dat? “De verwerkers geven de maatvoering van het kozijn en de eventuele vlakverdeling op. Daarnaast geven ze aan welke stijlen gebruikt worden. Vervolgens leveren wij de dorpels pasklaar aan.”

Onderscheidend in duurzaamheid


“VARIPRO PLUS onderscheidt zich duidelijk in de markt”, vervolgt Roald. “Het bestaat tot 90% uit gerecycled materiaal en is voor 100% recyclebaar. Bovendien heeft INNODEEN voor VARIPRO PLUS het cradle-to-cradle certificaat verkregen. De dorpel past dus perfect bij de duurzame VEKA profielen.”

CE-keurmerk voor wind- en waterdichtheid

Er is nog een belangrijk kenmerk waarmee VARIPRO PLUS zich onderscheidt. “Het systeem is getest op wind- en waterdichtheid, zowel voor de naar binnen draaiende als de naar buiten draaiende profielen. Op basis van de testresultaten hebben wij het CE-keurmerk verkregen. Dat is uniek: in dit marktsegment is VARIPRO PLUS het enige dorpelsysteem dat het CE-keurmerk heeft. De testresultaten zijn op aanvraag beschikbaar.”

Praktisch: kant-en-klaar op maat

Het VARIPRO PLUS dorpelsysteem is ontwikkeld voor zowel binnen- en buitendraaiende deuren, deuren met zijlicht(en) en dubbele deuren. De dorpels worden kant-en-klaar op maat geleverd, compleet met voorgemonteerde neuten. “De neuten zijn voorzien van positioneringspennen die het plaatsen en vastschroeven van de dorpel vergemakkelijken. Ze zorgen er ook voor dat de verwerker de stijlen niet hoeft te contramallen: recht afzagen van de stijlen volstaat. Dat bespaart tijd in de verwerking en de montage én het levert een mooi aanzicht op.”

Desgewenst zelf te bewerken


De dorpels worden op maat geleverd, desgewenst dus ook met een sluitpotfrezing. “Het kan gebeuren dat een klant vergeten is die op te geven of dat pas bij het plaatsen van de dorpel blijkt dat die sluitpotfrezing toch nodig is. Dan is dat geen enkel probleem, want de dorpel is goed na te bewerken. Zelf frezen of een gat boren is gewoon mogelijk, want de dorpel bevat geen schadelijke vezels.”

Onderhoudsarm

Last but not least heeft DTS VARIPRO PLUS ook voordelen voor de gebruiker. “Het is een slijtvast systeem dat vele jaren meegaat. Bovendien is het onderhoudsarm. Het kan op dezelfde manier worden gereinigd als de kunststof kozijnen.”