Voor elke situatie de juiste onderdorpel

Keuze in onderdorpelsystemen neemt toe

Voor elke situatie de juiste onderdorpel

VEKA kunststof kozijnprofielen voor deuren bieden oplossingen voor zowel renovatie als nieuwbouw. Sterker nog, voor elke inbouwsituatie is een sluitende oplossing voorhanden. Elk VEKA kozijnprofiel is namelijk te combineren met een bijpassende onderdorpel. Dit artikel biedt een actueel overzicht van de beschikbare onderdorpelsystemen. U zult het zien: bij de keuze van een VEKA kozijnprofiel hoeft de onderdorpel nooit een drempel te zijn!

Van 20 mm-dorpel tot nul-dorpel

Op de Fensterbau Frontale presenteerde VEKA twee eigen onderdorpelsystemen: de 20 mm- dorpel met geïntegreerde sluitprofiel en de 0 mm-dorpel. De twee systemen zijn afgestemd op het comfort en de veiligheid van gebruikers.

20 mm-dorpel

Deze dorpel is maximaal 20 mm hoog, heeft een geïntegreerde sluitplaat en is speciaal ontwikkeld voor draaikiepdeuren. Het systeem vergemakkelijkt de overgang van binnen naar buiten en vice versa voor mensen die moeilijker lopen (met een rollator) of rolstoelgebonden zijn. De dorpel heeft een waterslag met dubbele dichting die het binnendringen van water voorkomt.

0 mm-dorpel

Met dit systeem wordt een dorpelloze situatie gecreëerd. Daarbij zorgt de rubberen dichting die onder in de deur wordt geïntegreerd voor een optimale dichting. Met een knop wordt de deur/dorpel perfect gesloten. Struikelen over de dorpel behoort voorgoed tot het verleden. Een ander voordeel voor de gebruiker is dat het systeem slagregendicht is. Zowel in renovatie als nieuwbouw kan het systeem worden toegepast bij huisdeuren en balkondeuren.

Wilt u meer weten over de VEKA onderdorpelsystemen? Vraag direct informatie aan!

Voor alle typen deuren: DTS® VARIPRO

Innodeen in Lochem biedt onder het merk DTS® een breed gamma van dorpelsystemen voor de kozijnindustrie aan. Het DTS® VARIPRO systeem is speciaal ontwikkeld voor kunststof kozijnen. De VARIPRO dorpel heeft een tweeledige opbouw, maar is ook als één profiel te leveren. Afhankelijk van de inbouwsituatie en de wensen van de kozijnfabrikant worden andere klantspecifieke oplossingen geleverd, zoals een dorpel met ontwateringsgaatjes of met ribbels voor een ruwer bovenoppervlak. De dorpels worden in lengtes van zes meter of op maat aangeleverd bij de kozijnfabrikant. Ze zijn gemakkelijk te monteren en veilig te verwerken want hierbij komen geen schadelijke stoffen vrij. Bij renovatie een sponninkje aanbrengen of een sluitkom plaatsen bij dubbele deuren is geen enkel probleem. De dorpels zijn eenvoudig aan de bouwkundige constructies te schroeven. Restmateriaal dat ontstaat bij het afkorten kan bij Innodeen worden aangebodenvoor hergebruik.

Met de dorpelhoogte tot 2 cm voldoet het VARIPRO systeem aan de eisen van het Bouwbesluit. De VARIPRO onderdorpels passen bij barrièrevrij bouwen en zijn geschikt voor situaties waarin ook mensen met rollators of rolstoelen veilig naar binnen en buiten moeten kunnen gaan. De dorpels zijn te combineren met alle typen deuren: van voordeur tot hefschuifdeur en draaikiepdeur.

VARIPRO is een slijtvast systeem dat de consument de keus biedt uit negen door en door kleuren: zwart en acht natuursteenvarianten. De dorpels zijn 100% duurzaam: ze kunnen volledig worden verwerkt tot grondstof voor o.a. nieuwe dorpels van dezelfde kwaliteit.

Wilt u advies over de toepassing in combinatie met VEKA kozijnprofelen? Vraag direct informatie aan!

Snel te verwerken: greenteQ

Speciaal voor draaideurprofielen ontwikkelde VBH in Oosterhout een dorpelsysteem onder de merknaam greenteQ. Het bestaat uit een onderdorpel met dorpelhouders. Voor de kozijnfabrikant is het snel en eenvoudig te verwerken. Hij hoeft de dorpel enkel op maat af te korten. De dorpelhouders kunnen gemakkelijk op de onderdorpel en het VEKA-profiel worden geschroefd. Voor maximale wind- en waterdichtheid kan een lekdorpel worden toegevoegd. Dit zorgt voor een volledige afsluiting die ook esthetische voordelen biedt: men kan nooit onder de deur kijken. Bij het monteren van een greenteQ onderdorpel hoeft nooit gelijmd of gekit te worden.

Het greenteQ systeem biedt een oplossing voor elke inbouwsituatie. De onderdorpel is geschikt voor barrièrevrij bouwen. Het biedt een veilige toegang, ook voor mensen met rollator of rolstoel. Voor dorpelhoogten boven de 2 cm is het systeem eveneens handig. In situaties met meer ruimte kan met een aanslaglijst een sluitende oplossing worden gecreëerd. De greenteQ onderdorpels zijn geschikt voor alle draaideurprofielen, ook met zijlicht. Een nieuwe ontwikkeling is de combinatie met een draaikiepdeur. Voor woningbouwverenigingen kan dit een interessante, efficiënte oplossing zijn in het kader van renovatie. Ook voor bewoners is het een praktische oplossing, aangezien zij kunnen ventileren zonder dat de deur dichtwaait.

De greenteQ onderdorpels zijn slijtvast en worden geleverd in een fraaie natuurstenen kleur die harmonieert met elk kozijnprofiel. De onderdorpels hebben dezelfde isolatiewaarde als het VEKA kozijnprofiel en zijn ook 100% recyclebaar.

Wilt u advies over de toepassing in combinatie met VEKA kozijnprofelen? Vraag direct informatie aan!

Energiebesparend en esthetisch: BUVA-IsoStone®

BUVA in Barendrecht ontwikkelt BUVA-IsoStone onderdorpels voor kunststof gevelelementen. De onderdorpels worden toegepast in combinatie met zowel naar binnen draaiende voor- en achterdeuren, als naar buiten draaiende deuren. Met toevoeging van een geïntegreerde sluitplaat zijn ze tevens geschikt voor dubbele deuren. De BUVA-IsoStone dorpels zijn gemaakt van glasvezelversterkt kunststof. Dit materiaal is licht van gewicht én uitzonderlijk sterk. Voor de kozijnfabrikant levert het geringe gewicht een efficiencyvoordeel op. Een BUVA-IsoStone dorpel kan door één medewerker worden geplaatst, terwijl voor het plaatsen van een zware stenen dorpel altijd twee medewerkers nodig zijn.

Voor de eindgebruiker hebben de onderdorpels diverse aantrekkelijke eigenschappen. Zo onderscheiden ze zich door hun slanke vormgeving, die de onderdorpels een luxe uitstraling geeft. Ook belangrijk: de goed isolerende onderdorpels voorkomen koudestraling in de winter. Met hun lage U-waarde zorgen ze voor een lagere EPC, wat resulteert in een lager energieverbruik en een besparing op de energiekosten. De dorpel krimpt of zwelt nagenoeg niet bij temperatuurwisselingen, waardoor men de deur altijd gemakkelijk kan openen en sluiten. Dit is een sterk voordeel van

BUVA-IsoStone ten opzichte van dorpeloplossingen die vervaardigd zijn uit een vast blok kunststof. De wind- en waterdichtheid is bovendien uitstekend. Voor naar binnen draaiende deuren is dat mede te danken aan de in eigen beheer ontwikkelde en gepatenteerde afwaterkamer.

De BUVA-IsoStone onderdorpels zijn geschikt voor elke inbouwsituatie en staan borg voor een maximale opstaphoogte van 20mm, waarmee voldaan wordt aan het Bouwbesluit. Ze zijn leverbaar in twee kleurstellingen: zwart en een steen-look, een grijstint die doet denken aan Belgisch hardsteen.

Wilt u advies over de toepassing in combinatie met VEKA kozijnprofelen? Vraag direct informatie aan!