“Spectaculaire nieuwe kleurvariëteiten en introductie VEKAMOVE 76”

Het team van VEKA Nederland kijkt uit naar Polyclose

“Spectaculaire nieuwe kleurvariëteiten en introductie VEKAMOVE 76”

Het marktaandeel van kunststof kozijnen in Nederland blijft groeien. VEKA, wereldmarktleider in kunststof kozijnprofielen voor ramen en deuren, levert daaraan een belangrijke bijdrage. Speciaal voor de Nederlandse markt heeft VEKA een team dat commerciële en technische support biedt bij de VEKA profielsystemen. Het bestaat uit technisch adviseur Jeroen Holtkamp en Area Sales Manager Han Temmink. Tijdens Polyclose 2024 in Gent praten zij u bij over de nieuwste ontwikkelingen bij VEKA.

Jeroen Holtkamp is het aanspreekpunt voor alle technische vragen over de productie en toepassing van de VEKA profielsystemen. Han Temmink is verantwoordelijk voor de commerciële ondersteuning. Han: “Jeroen en ik vullen elkaar perfect aan. Samen zorgen we ervoor dat verwerkers, architecten en opdrachtgevers optimaal kunnen profiteren van de voordelen van de VEKA profielsystemen.”

VEKA Fijnstructuur: innovatief oppervlak met acht nieuwe kleuren

Eén van de vele voordelen van VEKA profielsystemen is de grote diversiteit in oppervlakken, kleuren en decors. Bovendien blijft VEKA verrassen met onderscheidende oppervlaktechnologie en kleurvariëteiten. Dat bewijst de introductie van VEKA Fijnstructuur, dat in de trendy matte tinten een klasse apart is. Han: “VEKA Fijnstructuur springt eruit door z’n look-and-feel. De nieuwe oppervlakvarianten met fijnstructuur zijn beschikbaar in acht stijlvolle tinten” Jeroen licht toe waaraan ze hun opvallende uitstraling te danken hebben. “Kenmerkend voor VEKA Fijnstructuur is de korrelachtige structuur. Daardoor ziet het oppervlak er anders uit en voelt het ook anders aan. VEKA Fijnstructuur is bovendien geoptimaliseerd voor zonnereflectie. Kozijnprofielen met VEKA Fijnstructuur blijven dus koeler en hebben daardoor een ongekende krasvastheid.”

VEKAMOVE 76: verbreding assortiment schuifpuien

Schuifpuien worden alsmaar populairder. Polyclose presenteert VEKA het actuele assortiment voor deze groeimarkt. Nieuwkomer hierin is VEKAMOVE 76. “VEKAMOVE 76 is een nieuw schuifsysteem dat VEKA wereldwijd introduceert. VEKAMOVE 76 is een budgetvriendelijk systeem dat met name aantrekkelijk is voor chalets. Het kan in alle VEKA-kleuren worden uitgevoerd”, aldus Han. “Belangrijk is verder dat VEKAMOVE 76 heel eenvoudig te produceren is, doordat het kader en de vleugel kunnen worden gelast op traditionele machines”, voegt Jeroen toe. “Tijdens Polyclose wordt het systeem uitgebreid gedemonstreerd.”

VEKAMOTION 82: gevestigde waarde

Voor grotere woningen zijn hefschuifdeuren het aantrekkelijke, stijlvolle alternatief voor traditionele tuindeuren. VEKA heeft hiervoor de VEKAMOTION 82 lijn ontwikkeld. “De vraag hiernaar neemt sterk toe”, zegt Han. “VEKAMOTION 82 is het basissysteem. Voor Nederland is daarnaast VEKAMOTION 82 MAX beschikbaar. Met dit fraaie systeem kan het glasaandeel worden gemaximaliseerd en krijg je een nagenoeg raamloze optiek.”

VEKAMOTION 82 is zeer efficiënt in productie en gemakkelijk te monteren. Verwerkers die hiermee aan de slag willen gaan, kunnen hun licht opsteken bij Jeroen. “Ik ondersteun hen bij het opstarten van de productie van VEKA-systemen.”

Focus op milieu en innovatie

In 1993 richtte VEKA de dochteronderneming Umwelttechnik op. De recyclingdivisie van VEKA beschikt inmiddels over fabrieken in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië en is Europa’s grootste en modernste recycler van oude kunststof kozijnen en productieafval. Elk jaar recyclet VEKA Umwelttechnik op duurzame wijze meer dan 100.000 ton oude ramen, deuren, rolluiken en profielen van kunststof. Op het gebied van milieu en innovatie is VEKA nog steeds een voortrekker, vertelt Han. “Doelstelling van VEKA is om in 2045 volledig klimaatneutraal te werken, in de hele supplychain. VEKA gaat alle betrokken partijen hierin meenemen. Voor Nederland betekent dit dat we in 2024 onze inspanningen op dit gebied verder zullen vergroten. We zullen er onder andere voor zorgen dat onze milieu-inspanningen zichtbaar zijn in de milieudatabase.”

Wilt u hier meer over weten? Bezoek dan VEKA tijdens Polyclose: u bent welkom in stand 1412!