Fensterbau Frontale 2024 geslaagd!

Fensterbau Frontale 2024 geslaagd!

veel innovaties en nieuwe contacten

Stands van 973 exposanten uit 44 landen trokken maar liefst 75.000 bezoekers uit 112 landen. Van 19 t/m 22 maart jl. was Fensterbau Frontale 2024 in Neurenberg the place to be voor ieder die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen betreffende ramen, deuren en gevels.

De wereldmarktleider in kunststof kozijnprofielsystemen voor ramen en deuren was uiteraard ook aanwezig. In een stand die ruim 1.000 vierkante meter besloeg, presenteerde VEKA unieke innovaties op het gebied van zowel producten als services. “We hebben ongekend veel Nederlandse bezoekers ontvangen”, zegt Area Sales Manager Han Temmink.

Nieuwe decoratieve folielijn: VEKA Fijnstructuur

De Nederlandse bezoekers reageerden bijzonder positief op VEKA Fijnstructuur. Deze decoratieve folielijn heeft een stijlvolle look-and-feel die doet denken aan gepoedercoat aluminium. “Kenmerkend voor VEKA Fijnstructuur zijn ook de hippe kleurvarianten”, aldus Han. De technische kwaliteiten van VEKA Fijnstructuur oogstten ook bewonderende reacties, voegt technisch adviseur Jeroen Holtkamp eraan toe. “De unieke krasvastheid en hoge zonnereflectie zijn belangrijke pluspunten.”

Schuifpuien: VEKA ontwikkelt door

Hoe VEKA inspeelt op de toenemende vraag naar schuifpuien, werd ook duidelijk tijdens Fensterbau Frontale. De nieuwste uitbreiding is VEKAMOVE 76, een systeem met middendichting en een inbouwdiepte van 150 mm. “VEKAMOVE 76 is een aantrekkelijk, budgetvriendelijk systeem voor woningrenovatie en kleinere woonruimtes, zoals appartementen”, licht Han toe. Comfortabel is het ook, legt Jeroen uit. “Uit tests blijkt dat VEKAMOVE 76 uitstekend scoort op wind- en waterdichtheid. Het systeem is bovendien eenvoudig te verwerken, doordat het kader en de vleugel gelast kunnen worden met standaard lasmachines.”

Klaar voor de toekomst

VEKA presenteerde nog diverse andere innovaties op de Fensterbau Frontale. Han noemt bijvoorbeeld het VEKA AluConnect systeem, het VEKAFAST voorwandsysteem en het nieuwe systeemonafhankelijke dorpelconcept voor 0-mm dorpels en dorpels van 20 mm. “De innovaties van VEKA bieden verwerkers een duidelijk concurrentievoordeel. VEKA ziet de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet”, zegt Han. Deze boodschap is duidelijk overgekomen, zo blijkt. “Aan de Fensterbau Frontale heb ik veel nieuwe contacten overgehouden. Mijn agenda puilt uit met vervolgafspraken!”

Bekijk video