Meer licht en comfort in compacte woningen?

VEKA introduceert VEKAMOVE 76!

Meer licht en comfort in compacte woningen?

Een woning die baadt in het licht én mooi overgaat in de buitenruimte? Dat wil iedereen. En het is ook voor iedereen haalbaar. Want VEKA introduceert VEKAMOVE 76: het nieuwe schuifdeursysteem dat perfect is voor compacte woonruimtes. Op Polyclose 2024 kunt u kennismaken met de vele toepassingen en variatiemogelijkheden. In stand 1412 heet VEKA u van harte welkom!

Woekeren met de ruimte: in Nederland zijn we daar goed in. We bouwen bijvoorbeeld woningen die afgestemd zijn op eenpersoonshuishoudens. Steeds meer mensen – ook gezinnen – kiezen bewust voor een tiny house. Dat steeds vaker permanente bewoning van vakantiehuisjes en -chalets door gemeentes toestaan, is ook veelzeggend.

Kleiner bouwen

Gegevens uit Statline, de databank van het CBS, bevestigen wat we in onze woonomgeving zien. De gemiddelde woonoppervlakte van eengezinswoningen is de afgelopen jaren gedaald. De gemiddelde oppervlakte van o.a. flats en appartementen is zelfs nog sterker afgenomen. Deze trend zet zich in de vier grootste steden van Nederland het sterkst door. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is de afname van het gemiddelde woonoppervlakte van flats en appartementen namelijk aanzienlijk forser dan in de rest van Nederland.

Voor elke woning een VEKA-oplossing

VEKA ontwikkelt systemen die bijdragen aan duurzaamheid en comfort in eigentijdse woningen. Een goed voorbeeld is de populaire VEKAMOTION 82 lijn met z’n stijlvolle hefschuifdeuren voor grotere woningen. Nu komt daar het nieuwe schuifsysteem VEKAMOVE 76 bij. Dit is een aantrekkelijke oplossing voor compacte woningen, waaronder appartementen en chalets. Hiermee vergroten bewoners hun leefruimte, terwijl ze maximaal genieten van licht en comfort. Dankzij z’n uitstekende Uw-waarden draagt VEKAMOVE 76 ook bij aan optimale warmte-isolatie. Bovendien mag VEKAMOVE 76 gezien worden: het kan met alle VEKA-kleuren en oppervlakken – dus ook VEKA SPECTRAL – worden uitgevoerd.

Goed nieuws voor kozijnfabrikanten

VEKAMOVE 76 heeft een middendichting, een inbouwdiepte van 150 mm en is moeiteloos te combineren met hang- en sluitwerk van de gerenommeerde merken. Naast consumenten zullen kozijnfabrikanten VEKAMOVE 76 ook verwelkomen. Want het systeem biedt hun nieuwe commerciële mogelijkheden, terwijl ze er direct mee aan de slag kunnen gaan. Ze hoeven daarvoor geen aanpassingen in de productie door te voeren. VEKAMOVE 76 is namelijk heel eenvoudig te produceren, doordat het buitenkader en de vleugel kunnen worden gelast op traditionele machines. Nieuwsgierig naar alle ins en outs van VEKAMOVE 76? Bezoek dan VEKA in stand 1412 tijdens Polyclose 2024!

Hier zouden we statistische gegevens van CBS over woonoppervlaktes kunnen laten zien kunnen laten zien. Daarvoor de link volgen en vervolgens op Onderwerp klikken; daar het vinkje bij woningvoorraad weghalen, dan komen de woonoppervlaktes in beeld.

CBS GEGEVENS