De VEKA Groep ontwikkelt innovatieve smarthome-toepassingen

Hoe maak je een topper nóg beter? TEXINO laat het zien

De VEKA Groep ontwikkelt innovatieve smarthome-toepassingen

Het draaikiepraam is in eigentijdse woningen een vertrouwd en praktisch element in de gevel. Het heeft zijn waarde dubbel en dwars bewezen. Valt daar eigenlijk nog iets aan te verbeteren? Toch wel …

Een draaikiepraam biedt verschillende voordelen. Zo is een draaikiepraam erg flexibel; de gebruiker kan het zo afstellen dat er bij het ventileren niet te veel kou of tocht binnenkomt. Ook is een draaikiepraam praktisch in situaties waarbij er voor het raam weinig ruimte is; er kan dan toch geventileerd worden. Handig is ook dat schoonmaken heel gemakkelijk gaat, doordat het raam helemaal opengezet kan worden. En als het dan een draaikiepraam met VEKA kozijnprofielen betreft, gaat het ook nog eens decennialang mee. Dit topproduct is nu nóg beter geworden. Dat is te danken aan een recentelijk ontwikkelde add-on: de TEXINO draaikiepaandrijving. TEXINO is het door de VEKA Groep opgerichte en geregistreerde merk, waaronder innovatieve automatiseringsproducten voor ramen, deuren en rolluiken op de markt worden gebracht.

Ongekend gemak en comfort voor huiseigenaren

De TEXINO draaikiepaandrijving (verder DK 100) zorgt ervoor dat je een draaikiepraam met VEKA kozijnprofielen altijd heel ontspannen kunt openen en sluiten. Dat is handig, zeker in situaties waar het draaikiepraam niet zo gemakkelijk bereikbaar is. Denk daarbij aan situaties waarin je je helemaal moet strekken of een stoel of trapje moet gebruiken om het raam te kunnen openen of sluiten. Daarvoor biedt de DK 100 een praktische oplossing. Bovendien voegt de DK 100 een aantrekkelijke optie toe: bediening van het draaikiepraam op afstand.

Zo werkt het

De DK 100 is eenvoudig te monteren in het kunststof kozijn met het VEKA profiel. De kozijnfabrikant hoeft hiervoor enkel een kozijnversteviging aan te brengen. Voor het activeren van de DK 100 zijn twee systemen beschikbaar. Het ene is een conventioneel systeem met knop en schakelaar dat bij het draaikiepraam wordt geplaatst. Het tweede systeem is de TEXINO raambesturing FS 100 die je via de Homematic IP app bedient. Dit systeem heeft een groot voordeel: via de smartphone kan je het ook buitenshuis gebruiken. Dat komt bijvoorbeeld goed uit, wanneer je onderweg bent, de ramen in de kiepstand hebt laten staan en het plotseling begint te regenen.

Belangrijk om te weten: handmatige bediening blijft te allen tijde mogelijk. Als via de Homematic IP app automatisch ventileren is ingesteld op 9.00 uur ’s ochtends, kan een bewoner daarna het draaikiepraam op elk gewenst moment weer sluiten.

Nieuwe mogelijkheden voor plannen en aansturen

De DK 100 met TEXINO raambesturing FS 100 opent nog meer mogelijkheden voor huiseigenaren. Zij kunnen ook TEXINO sensoren laten integreren die bijv. de temperatuur, de luchtvochtigheid of het CO2-gehalte van de lucht monitoren. Op basis van deze data kunnen huiseigenaren automatische ventilatie instellen voor verschillende ruimtes in huis, zoals slaapkamers en badkamer. Dat zorgt niet alleen voor extra comfort, maar ook voor extra energie-efficiency. Er wordt dan namelijk alleen geventileerd wanneer dat op grond van de data en de gekozen instellingen noodzakelijk is.

Meer smarthome-toepassingen van VEKA

VEKA is nauw betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering voor ramen, deuren en rolluiken. Als marktleider voor raam- en deurprofielen wil VEKA uiteraard ook dit gebied vooroplopen. Wilt u meer weten over de TEXINO DK 100 of andere smarthome- toepassingen? Als u een e-mail stuurt naar info@veka.com, dan voorzien wij u graag van de gewenste informatie.