Schuifdeur met RC2-tests

De hefschuifdeursystemen VEKAMOTION 82 en VEKAMOTION 82 MAX van VEKA voldoen nu ook aan hoge eisen van inbraakbeveiliging. Beide systeemvarianten hebben de test volgens weerstandsklasse RC2 van het Instituut voor Raamtechniek in Rosenheim (ift) doorstaan.

De succesvolle RC2-test betekent de afronding van de productfamilie VEKAMOTION 82, die hiermee voldoet aan alle markteisen voor een modern hefschuifdeursysteem. De RC2-certificering, die geldt voor montagesituaties volgens schema A en C, toont eens te meer de innovatieve kracht van de systeemaanbieder in Sendenhorst aan. Vanwege de bijzondere kenmerken van VEKA’s hefschuifdeursystemen moesten de productontwikkelaars van VEKA hun eigen hardware-onafhankelijke beveiligingscomponenten ontwerpen om de RC2-norm te bereiken. De beide hefschuifdeursystemen worden exclusief door VEKA gedistribueerd en zijn onmiddellijk beschikbaar. Met de verhoogde inbraakbeveiliging hebben de VEKA partners nu nog een verkoopargument voor gebouweigenaren en architecten met hoge veiligheidseisen.

Speciaal ontwikkelde veiligheidscomponenten

"Vanwege de smalle vleugelbreedte en de drempelloze drempel en diverse afdichtingsdetails konden we geen bestaande beveiligingselementen gebruiken. Daarom hebben we een veiligheidscomponent voor de middensectie ontwikkeld die een effectieve bescherming biedt tegen uitrukken", verklaart Arne Post, hoofd productmanagement bij VEKA. "Bij de ingang wordt de inbraakbeveiliging gewaarborgd via de beveiligingscomponenten van de beslagfabrikant. Extra inbraakbeveiliging wordt geboden door het extra staal in de middelste afdichtingsstrips; dit is volledig op het raam geschroefd. Doordat bijna alle schroefverbindingen verborgen zijn, hebben we de zichtbare schroeven tot een minimum beperkt, waardoor de hoge visuele kwaliteit van VEKAMOTION 82 en VEKAMOTION 82 MAX volledig behouden blijft." Uiteraard blijven ook de uitstekende bouwfysische eigenschappen van het hefschuifdeursysteem onveranderd. Zo bevinden alle extra componenten voor inbraakbeveiliging zich buiten het afdichtingsniveau en hebben ze dus geen invloed op de dichtheid.

Vleugelaanzichten tot 20 procent verminderd

VEKAMOTION 82 en VEKAMOTION 82 MAX hebben met hun design al maatstaven gezet op de markt. In vergelijking met eerdere oplossingen biedt het hefschuifdeursysteem vleugelhoogtes die tot 20% lager liggen. De lagere kozijnverhouding maakt grotere glasafmetingen mogelijk en sluit daarmee volledig aan bij de trend naar moderne uitzichten en lichtovergoten interieurs. Dit aspect komt nog duidelijker naar voren bij de designvariant VEKAMOTION 82 MAX, waarbij de frameprofielen van het vaste element opnieuw aanzienlijk zijn gereduceerd. In dit ontwerp heeft de vaste vleugel slechts een binnenhoogte van 28 millimeter. Tegelijkertijd bereikt het profiel van 82 millimeter, waarin triple isolatieglas met een constructie van 54 millimeter past, uitstekende warmte-isolatiewaarden.

Hoge systeemcompatibiliteit, ontwerpdiversiteit

Een ander voordeel voor fabrikanten is de hoge systeemcompatibiliteit: zo zijn er slechts drie extra profielen nodig om de uitvoeringsvariant VEKAMOTION 82 MAX te realiseren. Bij de nieuwe PVC-vloerdrempel met twee afzonderlijke versterkingskamers volstaan twee verschillende botsbeschermingsprofielen voor een standaardoplossing of een barrièrevrije variant. De VEKA SPECTRAL oppervlakveredelingstechnologie en de aluminium schalen laten qua design niets te wensen over.

Afbeeldingen

VEKAMOTION 82 RC2

Het RC2-gecertificeerde hefschuifdeursysteem VEKAMOTION 82 biedt een uitgebreide inbraakbeveiliging, inclusief extra staal in de middenafdichtingsstroken. Op de röntgenfoto is ook het volledige, grotendeels verborgen schroefbeslag te zien.

Afbeelding: VEKA