Huis R in Hamm, Westfalen
© BORGMANN FOTOGRAFIE

Opvallende uitdrukking

Het "Huis R" in Hamm, Westfalen

PRIVÉWONING MET TRENDSETTENDE DESIGNTAAL

Huis R is een eengezinswoning met twee verdiepingen, gebouwd in Lohauserholz, een aantrekkelijke woonwijk in Hamm, Westfalen. Het ontwerp en de realisatie ervan boeien met een ongebruikelijke taal van vorm en materialiteit, die is afgeleid van de bouwcontext, maar die maximale ontwerpvrijheid bood voor het gebouw met zijn woonoppervlak van ca. 250 m².

Het gebouw werd opgetrokken op een vrij klein bouwterrein in een gebied omgeven door kleinschalige woonbebouwing. Dit zorgde voor een aanvaardbare afstand tot de bestaande gebouwen in de buurt waardoor de ruimte voor de architectonische oriëntatie van het gebouw gewaarborgd was.

Huis R is direct aan de bouwgrens in het noordoosten van het perceel gesitueerd. Hier ligt de ruggengraat van het gebouw, dat aan de zuidwestzijde een uitnodigende opening krijgt door een bewuste verdraaiing van de kubusvorm. Deze maatregel geeft het resulterende gebouw z’n vloeiende overgangen tussen binnen- en buitenruimten en een algehele lichtdoorstroomde structuur die zijn centrum vindt in een foyersituatie op beide vloerniveaus.

Projectinformatie

Technisch detail

Naadloze integratie in designtaal en kleurenschema

Om de moderniteit van de streng geïnterpreteerde vormentaal ook bij de keuze van de raamprofielen te ondersteunen, viel de keuze op VEKA ARTLINE 82. Het fijne, bijna frameloze volledig glazen uiterlijk en de tweekleurige uitvoering (wit aan de binnenkant, antraciet aan de buitenkant met aluminium frontpaneel) integreren naadloos in de vormentaal en de kleurstelling van het huis. Niet alleen vanwege hun elegante design worden de profielen aanbevolen, maar ook vanwege hun hoge kwaliteit, de functionaliteit gericht op maximale duurzaamheid, het uitstekende comfort en de isolerende eigenschappen van de intelligente meerkamergeometrie.

Huis R in Hamm

Impressies

Huis R in Hamm - Raam in detail
© BORGMANN FOTOGRAFIE
Huis R in Hamm - Raam in detail
© BORGMANN FOTOGRAFIE
Huis R in Hamm - Raam in detail
© BORGMANN FOTOGRAFIE
Huis R in Hamm - Raam in detail
© BORGMANN FOTOGRAFIE