Lighthouse Spa & Hotel in Büsum

Maritieme ontspanning

Lighthouse Hotel & Spa in Büsum

TRADITIONELE LOOK & FEEL, ULTRAMODERNE UITVOERING

Pal naast de 100 jaar oude vuurtoren - tussen de museumhaven en de dijkpromenade - ligt het Lighthouse Spa & Hotel in Büsum. Het gebouw herbergt 111 kamers en suites, een wellnessruimte en restaurants. Het ontwerp van het hotelcomplex sluit aan bij de traditionele architectuur van de regionale havenhuizen. Het ontwerp van het gebouw is dienovereenkomstig kleinschalig en heterogeen.

Het organische, gegroeide karakter van het gebouw wordt consequent voortgezet in het interieur. Elk van de 3 restaurants en alle 19 suites zijn ontwikkeld met verschillende samenwerkingspartners en hebben een eigen interieurstijl. Uit deze conceptuele benadering werden uitgebreide eisen afgeleid voor de visuele kwaliteit, de formaten en de functionele uitrusting van de gebruikte ramen. Het eigen karakter van het nieuwe gebouw wordt nog eens versterkt door de unieke ligging direct aan de dijk. De gasten krijgen daardoor een adembenemend uitzicht op de open zee, terwijl de wind ongehinderd op de gebouwschil slaat.

Om aan de hoge visuele en fysieke eisen te voldoen werd het hele complex uitgerust met kozijnen van VEKA SOFTLINE 82 profielen. In de profielen werden extra stalen versterkingen en meer spitsen en vergrendelingspunten dan gebruikelijk aangebracht. Hierdoor kan het raamsysteem een extra belasting van 50% compenseren.

Qua design is de VEKA SPECTRAL oppervlakveredelingstechnologie gebruikt in het Lighthouse Hotel & Spa. Die biedt de mogelijkheid om het inrichtingsprincipe qua kleur over te brengen op de ramen - individueel voor elke kamer. De hoogwaardige uitstraling en de gemakkelijk te reinigen, uiterst matte textuur van het oppervlak ondersteunen de traditionele maritieme gezelligheid van het huis. De keuze van het passende beslag is in nauw overleg tussen VEKA, de beslagfabrikant ROTO en de raamfabrikant HARDER tot stand gekomen.

Projectinformatie

Technisch detail

Betrouwbaar comfort in het harde zeeklimaat

Om een betrouwbaar comfort in het harde zeeklimaat te garanderen, werden de afdichtingsniveaus versterkt en werd de installatie zo uitgevoerd dat de kozijnelementen vóór de gevelsteen werden geplaatst. Het afdichtingsniveau werd vervolgens bekleed met klinkers, waardoor een visueel en energetisch perfecte gebouwschil ontstond. In combinatie met de hoogwaardige 6-kamergeometrie zorgt dit ervoor dat de gasten van het Lighthouse Hotel & Spa genieten van maximaal comfort, effectieve geluidsisolatie en bescherming tegen wind en slagregen, zelfs op stormachtige dagen.

Lighthouse Hotel & Spa in Büsum

Impressies

Lighthouse Hotel & Spa Büsum - Venster in detail
Lighthouse Hotel & Spa Büsum - Bad
Lighthouse Hotel & Spa Büsum - Venster buiten
Lighthouse Hotel & Spa Büsum - Totaal